Webbinar Barnavårdskurs

Pris: 845 kr/anmälan
(välj en deltagare när du bokar, bokningen är då giltig för dig och ytterligare en person)

Vi vet att man har många frågor och funderingar innan barnet föds och vi vet också att rätt kunskap skapar ökad trygghet. Kursen ger dig som blivande förälder råd och tips inför första tiden hemma med det nyfödda barnet utifrån aktuell forskning och gedigen kunskap. Vår barnavårdskurs är mycket omtyckt hos blivande föräldrar.

“Allt man har undrat över tas upp! Det fanns gott om tid för frågor och det var jättekul att höra vad andra funderar över. Vi känner oss mer förberedda och betydligt lugnare nu !”

Våra kursledare Matilda & Therese har lång erfarenhet från att arbeta med nyblivna föräldrar och deras barn på BVC. Ämnen som tas upp är bland annat hur man tolkar barnets signaler den första tiden, huden hos nyfödda, urin och avföring, vikt, sömn, praktiska råd om bad och tvätt av nyfödda, kort om amning och flaskmatning, barnsäkerhet den första tiden. Det finns alltid möjlighet att ställa frågor.

Rekommenderad kursstart är från och med graviditetsvecka 25.

Kursen hålls under 2 timmar och vi sänder via Zoom. Det blir en kortare paus mitt i. Vi mejlar ut Zoom länk till den mejl du anger vid bokningen 1 timme innan kurs samt 24 timmar innan kurs. Efter avslutad kurs får du en PDF med summering av det viktigaste från kursen. Gör gärna kursen på en lugn och bekväm plats.

Vi rekommenderar att du har din kamera på, men det är såklart helt valfritt. Vår erfarenhet är att det är lättare att känna tillit och slappna samt att skapa en lugn och trygg miljö när kameran är på. Studier visar också att det är lättare att interagera med varandra om vi ser vem vi pratar med.

Du skriver dina frågor i chattrutan; antingen som ett privat meddelande till kursledaren eller som ett meddelande som alla kan läsa. Kursledaren svarar muntligt på alla frågor under frågestunden.

Varmt välkommen på kurs med oss i samarbete med Preglife!