Så är går ett webbinar till!

Är du nyfiken på att gå ett av våra födselförberedande webbinarier men är lite fundersam kring hur det går till? Då har du kommit till rätt sida 🙂

Det fina med att gå ett webbinar hos oss är att du gör det i din egen trygga hemmiljö. Du kan sitta eller ligga ner – precis det som du själv känner för. Vi sänder via Zoom och det finns alltid en mycket erfaren barnmorska, barnsjuksköterska eller träningsinstruktör på andra sida skärmen – så att du alltid kan vara säker på att du får säker & korrekt information/instruktioner. Det finns alltid tillfälle för dig att ställa just dina frågor.

Går du en ett profylax webbinar så är det enda som behövs några kuddar och två köksstolar. Det är verkligen suveränt om du kan ta del av kursen med den du ska ha med som stöd under födseln då en stor del av kursen bygger på att vi övar andning, beröring och avslappning tillsammans. Vi brukar rekommendera att du har på din kamera. Studier visar att det blir lättre att interagera om vi se den som vi pratar med, att ha kameran på underlättar också för barnmorskan att ge bättre instruktioner. Känner du att du absolut inte vill ha på kameran så har du den såklart avstängd. Du ska göra det som känns bra för dig – det är just där nyckeln till en bra födselförberedelse finns – att våga lita på sig själv och vara sann mot sina behov.

Går du en Online Gravidyogakurs hos oss behöver du ingen yoga matta utan kan sitta på en helt vanlig matta eller en filt, har du en yogamatta så använder du den. Du behöver även några kuddar, en filt och ett par mysigt varma sockor som du kan sätta på under vilan om det känns skönt. Även här rekommenderar vi att du har kameran på. Många av de yogaövningar som vi jobbar med under kursen kan du sen med fördel använda när värkarna börjar.

En Amnings- eller Barnavårdskurs är mer som en föreläsning där det ges stort utrymme till att du ska kunna ställa just de frågor som du har för att känna att du har den koll som du blir lugn och trygg av. En del tar anteckningar under kursen och andra lyssnar bara. Vi skickar ut en kort sammanfattning av det vi tycker är viktigast att ta med från kursen efter den är slut.

FILM