“När två blir tre”… ett inspirerande webbinar om att bli förälder

Pris: 545 kr (när du bokar välj 1 deltagare, bokningen är giltig för dig och partner)

Föräldrakursen som ger dig kunskaperna och verktygen till ett klokt och tryggt föräldraskap för livet och som förbereder inför mötet med ert barn.

”En kurs som alla föräldrar skulle få möjlighet att gå!”

Vi vill ge dig verktyg så att du kan hjälpa ditt barn att bygga en sund och trygg självkänsla och utvecklas till en ansvarsfull och harmonisk vuxen – vi berättar hur! Du kommer att känna dig säkrare i din roll som förälder, och kommer lättare kunna skapa en vardag för er familj med mer glädje och färre konflikter.

Kursen ges live under 1, 5 timme och ger dig möjlighet att ställa frågor och få svar på dina funderingar och du kommer garanterat få med dig mängder av verktyg och tips som du kan använda från dag ett i föräldraskapet!

Att förbereda dig inför att bli förälder kan vara något av det viktigaste du gör!

Vi sänder via Zoom och länk till webbinariet skickas ut samma dag som kursen går.

Webbinariet leds av Johanna Tengwall som är socionom, terapeut och föräldracoach. Hon har nyligen gett ut boken ”Förstå din Familj”. Boken handlar om ett kärleksfullt föräldraskap och om relationens betydelse för barns självkänsla.

läs mer

Under kursen föreläser Johanna om:

Föräldraskap och Föräldrastilar – lydiga barn som gör vad du säger,  eller barn som lär sig bli självständiga, trygga och som har redskapen att klara av livets med- och motgångar? Vilken föräldrastil vill du ha, och vilka egna erfarenhet har ni med er som kan  påverka era val och agerande? Om att ta ett eget ansvar som förälder, utvecklas och skapa äkta kontakt med sitt barn!

Föräldrarelationer – så här påverkas ditt barn av er relation! Verktyg och metoder som grundar för en fin relation med kärlek, trygghet och tillit.

Stress, utmattning och återhämtning – så kan vi förebygga och motverka stress. Hur känns stress i kroppen och hjärnan, och hur påverkar den vårt känsloliv? Du får verktyg och metoder för att motverka stress och mängder av tips på återhämtning och vila som gynnar hela familjen! Om självmedkänsla och acceptans.

Anknytning – vad betyder det egentligen och vad har den för betydelse för barnets framtida mående? Trygg bas/ säker hamn – så utvecklas barnets självbild!

Självkänsla – hur grundar vi för en trygg och sund självkänsla hos barnet? Så att det vågar utforska, lära nytt och fungera fint i sociala kontakter.

Sedd, hörd och bekräftad – Låta barnet bli sedd och bekräftad – hur gör jag det som förälder? Så gör du insättningar på ditt och ditt barns relationskonto – ett värde för livet!

Struktur och kärleksfulla ramar – hur kan jag tänka i vardagen som nybliven förälder och vilken inverkan kommer det att ha på barnet?

Kommunikation – ”hur vi pratar till vårt barn blir deras inre röst.” Om vikten av att lyssna med empati, ha koll på sitt kroppsråk, inte skrämma eller upplevas hotfull, boosta barnets bild av sig själv, och mycket mer.

Samarbete – ”barn gör rätt om de kan”, dvs vi vuxna måste ”läsa” vad barnet behöver och signalerar, för att kunna möta barnet och ge det rätt förutsättningar.

Barns olika personlighet – var nyfiken på just ditt barns personlighet och ditt barn kommer att blomstra och växa!

Beröm eller inte? Belöningar/ bestraffningar? Vad händer i barnet och hur ska man egentligen göra? Kan man göra på något annat sätt vid konflikter, trots och problem?