Gravidmassage

BERÄTTIGAD FÖR FRISKVÅRDSBIDRAG
Pris: beroende på vilken behandlingsform du bokar

Ta hand om dig själv när du bär ditt barn

Gravidmassage

Gravidmassage är en säker och härligt avslappnande behandlingsform som rekommenderas av både läkare och barnmorskor när du väntar barn.

Massagen passar dig som bara vill unna dig en skön stund i lugn och ro, men även förebyggande och behandlande för olika problem som kan uppstå under en graviditet. Vanliga besvär som en följd av ökad vikt och förändrad kroppshållning är t ex huvudvärk, smärtor/trötthet i nacke, rygg och säte samt gravidischias.

I en mysig lokal i Alvik träffar du vår erfarna gravidmassör Kattis. Under stunden hos henne kan du slappna av och bara släppa taget om allt. Kattis har fullt fokus på dig; dina frågeställningar, behov och ditt välbefinnande.

I behandlingen ingår kort inledande anamnes och individuell bedömning av behov.  Under behandlingen ligger du på en massagebänk i underkläder och på en specialkudde för gravida. Behandlingen sker med olja och varvar långa strykningar för att främja blodcirkulationen med djupare massage som löser upp spänningar och lindrar värk.

Behandlingen inklusive inledande samtal, eventuella tester och övningar tar ca 75-90 minuter. Tiden på bänken är ca 60 minuter.

Ta med din partner – så hen lär sig massera!

Som partner kan du känna dig mer delaktig och stärkt när du har verktyg för att stötta och underlätta för den du tycker om. Det stärker er relation, vilket är fint för er båda under graviditeten och när barnet väl är fött.Att vänta barn är oftast en speciell tid av både längtan och utmaningar. Kroppen ändras och det är lätt att bli trött och samla på sig spänningar. Massage är därför en fin gåva du kan ge till din partner både under graviditeten och under och efter födseln. Lugn beröring sätter fart på det kroppsegna måbra hormonet oxytocin.

När vi ses hos mig i Alvik går vi igenom och övar på ett antal enkla handgrepp som gör att du som partner kan massera på ett bra och säkert sätt. Massagen sker i sidoläge med stödkuddar och kan enkelt utföras hemma.

Utbildningen inklusive inledande samtal tar ca 75 minuter. Tiden på bänken är ca 60 minuter.

Bokade tider måste vid förhinder avbokas senast 24 timmar innan behandlingstidens start. Vid senare avbokning än så debiteras fullt pris.

Gravidmassör: Kattis v Wachenfeldt. Kattis är medlem i och har försäkring för sin verksamhet via Kroppsterapeuternas yrkesförbund. På så sätt kan du känna dig trygg med att du möter en behandlare med gedigen utbildning som följer gällande etiska och branschmässiga regler och normer.

Boka tid